Aktiviteter

AKTIVITETER

På den här sidan kan du se vad vi hittar på (och har hittat på) i Tranemo.
Alla de aktiviteter vi gör samlar in pengar till våra olika projekt och stiftelser.

Lions Club Tranemo har gjort en insats för...


...Ukrainas hårt utsatta befolkning.
Med hjälp av redan inarbetade biståndsgivare kunde Lions tillverka och leverera specialtillverkade vedkaminer till Ukraina. Lions club beslutade, att skänka 25 000 kr. av intäkterna från årets julmarknader i Strömsfors och Tranemo till folket i Ukraina.
Kaminerna har tillverkats av Sarholms plåtdetaljer i Rättvik som Lions fick köpa till självkostnadspris.
Veckan före jul skickades 25 st. vedeldade kaminer från Sverige till Ukraina.
De ger både god värme och går bra att laga mat på. Kaminerna lastades veckan före jul och kördes direkt till drabbade områden i Ukraina.
Vi är mycket glada för att vi kan hjälpa till nu, även om behovet redan funnits ett tag.
Lions Club vill tacka alla, som olika sätt varit med och bidragit till kaminerna


Lions på Julmarknad

När det närmar sig Jul finns Lions på plats på Julmarknader bla på Parkudden, Mossebo och Strömsfors. Genom att köpa lotter, bakverk och delta i tävlingar så bidrar du till Lions fantastiska arbete.


Lions på Vårmarknad

I början av  April finns Lions på Tranemo vårmarknad. Mer info om när kommer när det närmar sig.

Detta gör Lions
Katastroftält

Lions Sverige har ett unikt samarbete mellan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Lions Sverige levererar tält till behövande som drabbats av en katastrof.
I september 2021 fick Haiti ta emot ca 250 tält som skall användas som familjetält. Tälten levereras med 5 filtar per tält. I leveransen finns det också ett antal större tält som kan användas i arbetet med att hjälpa befolkningen på olika sätt.

Bring Quality to Life (BQtL) som Lions Sveriges tältaktivitet heter har pågått sedan 2004 och under dessa år har Lions samlat in pengar och köpt 5500 tält för cirka 35 miljoner kronor. Tälten finns i MSB:s depå i Kristinehamn och vid behov skickas tälten med MSB till det område som FN eller ERCC begär.
På Haiti tog Lions Haiti emot tälten och de hjälper till med att sätta upp dem.

Trädgårdsmässa Limmared

I Maj syns vi på Limmareds Trändgårds och hantverksmässa. Lions finns på plats med en trevlig kombinerad tips och aktivitetspromenad.

Detta gör Lions 
Vision for Sight

Detta är ett projekt som Lions arbetar med varje år.
Senast i  oktober åkte representanter från Lions till Folkuniversitetet i Halmstad med 1200 glasögon, för vidare befordran till centrallagret i Linköping. Därefter kommer de att distribueras ut till behövande i 3:e världen.

På grund av pandemin har glasögonen inte kunnat delas ut till behövande det senaste året. I början av nästa år hoppas ”Vision for sight” att kunna åka ut och leverera igen.
Det ligger 60 000 glasögon bara i Halmstad som väntar på sina nya ägare.
Tusen tack till alla er som skänkt glasögon till Lions.

Lions på Sommarfinalen

I september finns alltid Lions med på Tranemos "Sommarfinal". Där har vi någon form av aktivitet. Kom gärna och hälsa på oss där så berättar vi gärna mer om vår fantastiska Club.

Ett slag för hjärtat

Varje år hittar du oss utanför ICA i Tranemo i samband med Alla hjärtans dag (14/2).
Den här dagen gör vi vårt yttersta för att skapa god stämning och framför allt samla in pengar till Hjärt och Lungfonden samt bidrag till hjärtstartare i bygden. Hoppas att vi ses där!

Lucia

Varje år arrangerar Lions Luciafirande.  Är du intresserad av att vara med i Luciatåget så vill vi gärna att du kontaktar oss.
Vill du ha Lucia framträdande till din arbetsplats så går det också att ordna mot ett bidrag.
Kjell Pettersson håller i allt det musikaliska runt  och med Luciatåget. Förrutom att Lions samlar ihop pengar så får också många boende i Tranemo kommun se det fina uppträdandet och den julstämning det ger.